Cigarettafüst

A cigaretta füstje több mint 4000 vegyi anyagot tartalmaz, többek között szénmonoxidot, formaldehidet és benzént, amelyek igen károsak. A dohányzás a bőrt is terheli, az erős dohányosok ötször hajlamosabbak a ráncosodásra. Vagyis: tegyed le a cigit, ha eddig még nem tetted volna meg! Ha mégis dohányzol, a laminaria digitata – algakivonat – segíthet megóvni bőrünket a túlzott károsodástól. Ez a passzív dohányzásra is vonatkozik; vagy használj arcbőröd védelmére, a szabad gyökök ellen antioxidáns tartalmú krémet.

Alkoholgőz, és macskajaj ellen

Az alkohol dehidratálja a bőrt, hangsúlyosabbá teszi a ráncokat és a puffadtságot, tágítja az ereket, így foltos, vörös erecskékkel tarkított arcot eredményez. A bor mellé igyál vizet, így nemcsak lassítod az ivást, de az alkohol is később szál a fejedbe. Figyelj a C-vitamin bevitelre, így a hajszálerek falát is erősíted. Oldj fel egy tasak C-vitamint egy nagy pohár vízben, és igyad meg.

Kávé

A kávé szárítja a bőrt és mélyíti a ráncokat. Ha szép bőrt akarsz, igyál sok vizet. Ha számodra a víz csak egy ízetlen tréfa, apríts bele citromot vagy narancsot és vedd komolyan.

Ne hunyorogj!

Hagyj fel a hunyorgatással! Ne foglalkozz azzal, ha hideg időben megmosolyognak a napszemüveg miatt: mindig használd, ha süt a Nap. Ha szemüveget vagy kontaklencsét hordasz, győződj meg róla rendszeresen, a megfelelőt alkalmazod-e.

A szívószál nem tesz szexivé!

Sőt, kimondottan erősíti a száj körüli ráncokat. Tehát, felejtsd el a szívószálat! Az állandó csücsörítés hozzájárul a száj körüli apró ráncokhoz, melyek sokkal gyorsabban kialakulnak, mint a szem körüliek, ha ráadásul még dohányzol is.

Bőrnyújtás állj!

Szokj le arról, hogy a kezeden pihenteted meg az álladat! Egyrészt nem illik, másrészt nyújtja a bőrt, vagyis könnyen tokád alakulhat ki még akkor is, ha egyébként vékony vagy átlagos testalkattal rendelkezel. Vigyázz az egész testartásodra, mert akkor automatikusan kihúzod magad, és a könyöklés kényelmetlenné válik.

Homlokráncolás

Ez újfent egy mulatságos szabály, és nyilván kivédhetetlen, de az arcizmok túl gyakori használata (grimaszolás, homlokráncolás, hunyorgás stb.) szintén igénybe veszik az arcbőrt és elmélyíthetik a ráncokat. Tenni ellene nem sokat lehet, de legalább így már van magyarázat arra, miért van képes olyan kevés fiatal színésznő drámai szerepet eljátszani. A lényeg: ha már mindenképp használod valamire az arcod, inkább a mosoly legyen az!

Bőrradír

Ne feledd, a bőrradír túl gyakori használata leszedi a bőröd számára jótékony olajokat is, ezért célszerű hetente legfeljebb csak egyszer használni!

Nemcsak az alvás mennyisége számít

A nemzetközi felmérések szerint az emberek nagy többségének hetente többször is gondot okoz az alvás. Lefekvés előtt kenj halántékodra egy-egy csepp levendula illóolajat. Vagy tölts meg félig vízzel egy szórófejes flakont, keverj bele levendula vagy neroli illóolajat, és távolról fújd a párnákra. Amikor lefekszel, az illatok lazításra késztetik az agyat, és már álomba is szenderültél! Ha rosszul aludtál, és a párna redőket hagyott a bőrödön, mosd meg arcodat meleg vízzel, majd pár percig masszírozd bele a hidratáló krémet. Válts szatén párnahuzatra! A pamut gyűrődései mély nyomokat hagynak – hosszú távon – arcbőrödön.

Stressz

A stressz nem pusztán a pattanásos bőrhöz, de a negatív érzelmek kifejezése során keletkező mimikai ráncok elmélyüléséhez is vezethet. Ne stresszelj: olvass, jógázz, sportolj, főzz. Stressz

Hidratálás és védelem

Ahhoz, hogy olyan bőrápolási programot állíts össze, ami lehetővé teszi, hogy bőrünk a lehető legszebb legyen, és egészséges érzetet is keltsen, először meg kell állapítani, melyik kategóriába tartozol. Minthogy azonban a bőr élőszövet, igényei évszakról évszakra, évről évre változhatnak. Nagy valószínűséggel nem ugyanolyan a bőröd, mint 5-10 éve volt, így hát adott időközönként vizsgáltasd át állapotát, és tedd meg a szükséges módosításokat a bőrápolás terén.

Mi segítünk meghatározni, hogy bőrödnek melyik a legmegfelelőbb kezelés! Hívj a 06-70/319-5686-os telefonszámon!

Ám nem elég kívülről, de belülről is el kell látnod a megfelelő táp- és hidratáló anyagokkal bőrödet. Kerüld tehát a koffeint, viszont gondoskodj a napi 1,5-2 liternyi folyadékbevitelről, valamint az E- és C-vitamin utánpótlásáról.