Mit mutatsz a világnak, és ki vagy valójában? Önelfogadás vagy folyamatos elégedetlenség? Létezik egyensúly? 

A kozmetika magazinja, amely nem csak bőrápolásról szól. Ilyen, és ehhez hasonló támákat olvashatsz.

Külsőnkkel és viselkedésünkkel gyakran megtévesztjük a külvilágot. Ebben a közösségi média ránk kifejtette hatásának is központi szerep jut. A mai világ nem az őszinteségről szól, és ezzel az egyén saját maga védelmének érdekében nincs is semmi baj. Az viszont már elgondolkodásra ad okot, ha önértékelésedre, önbizalmadra van hatással az, ha úgy érzed, nem lehetsz önazonos saját életedben.

Az önazonosság fontosabb, mint hinnéd. Azok az emberek, akik ezt nem tudhatják magukénak, gyakran híján vannak az önértékelésnek is. A fiatal korosztály gyakran nehezen tud elvonatkoztatni azoktól az elvárásoktól, melyeket a közösségi oldalakon látottak támasztanak feléjük. A testsúly, a tökéletes megjelenés, a kockahas, vagy éppen az anyagi jólét mind ilyen kritikus területnek számítanak. A filtereknek és a képszerkesztő alkalmazásoknak, programoknak köszönhetően egy kevésbé előnyös képből is kihozható a maximum. Nehéz felvenni a versenyt olyan ideálokkal, akik egész nap csak külsejükkel foglalkoznak, vagy egyáltalán nem is úgy néznek ki a valóságban, mint amit az online felületeken viszontlátunk róluk.

A dolog veszélye pont ebben rejlik. A méregdrága krémekről, az influencerek által megosztott tartalmakról hajlamos azt hinni a mai kor embere, hogy valóban azoknak köszönheti vélt vagy valósan tökéletes külsejét. A szépségápolás pedig tulajdonképpen olcsóbban is kihozható prémium színvonalon. A titok a márkák, a gyártók helyes megválasztásában, és az alkotóelemek körültekintő áttekintésében rejlik. 

Megfelelési kényszer és önkifejezés 

Fiatalon, sőt, akár már kissé érettebb korban is hajlamos az ember beleesni abba a hibába, hogy a megfelelési kényszer oltárán feláldozza saját személyiségét. De belegondoltál már abba, hogy milyen élet az, amelyben nem tudod felvállalni önmagad? Az önazonosság és az önkifejezés módja között is szoros kapcsolat áll fenn. Társadalomban élünk, ahol az ennek megfelelő viselkedés elvárt. A szép azonban éppen az a dologban, hogy úgy tudunk sokszínűek lenni, hogy közben lehetünk azok, akik valójában vagyunk.

Fedezd fel, ki vagy valójában!

A társadalmat torzító valóság jelen van a médiában, a világhálón, a közösségi portálokon, de a reklámok világa is folyamatosan új információkkal áraszt el. Ilyenkor könnyű elhinni, hogy csak akkor lehetsz valaki, ha közben luxusutazásokra tudsz befizetni, a világcégek ruhái és termékei sorakoznak otthonodban, és a társadalmi elismertség is társul mindezekhez. A boldog, kiegyensúlyozott élet viszont ennél sokkal függetlenebb. Saját magad megismerése azt a szabadságot adhatja, melynek köszönhetően belső feszültség nélkül leszel képes azt mutatni másoknak, aki valójában vagy.