1D - 6D Műszempilla építés

A szempilla az arcunk egyik legszebb éke, mely egyfajta kontúrként emeli ki a szemet, a lélek tükrét. A tartós szempillahoszabbítás azonban profi szakembert igényel.
A dús és hosszú szempilla a tekintetet látványosan
hangsúlyozza. Napjainkban az igéző pillantást garantáló műszempilla viselet nagy divatját éli, hiszen rengeteg előnye van:

Hosszabbíthatjuk, dúsíthatjuk vele a természetes szempillákat, valamint a különböző styling-okkal optikailag formálhatjuk általa a szemet.
A műszempilla színe fekete, mellette smink használatára sincs szükség, így rengeteg időt megspórolhat vele az ember.
Kényelmes, nem okoz fájdalmat, szakszerű felhelyezés esetén nem tesz kárt a saját pilla állományban.
A műszempilla felrakása során lényeges, hogy a felhasznált anyag a vendég számára kényelmes és megfelelő méretű legyen. A „D”-k száma attól függ, hogy hány műszempilla kerül felhelyezésre egy természetes szálra. Töltésre 2-4 hetente érdemes eljárni.

kozmetika-műszempilla-szekszárd
kozmetika-műszempilla-építés-szekszárd

Műszempilla építés menete

1D szempilla építés (90 perc)

A klasszikus 1D a legrégebbi szálas építési forma. Ennél a formánál egy saját szempillára egy műszempilla kerül, ezáltal a legtermészetesebb hatást érhetük el. Azoknak a hölgyeknek ajánlott, akik nem akarnak látványos műszempillákat, inkább a könnyed, visszafogott hatást részesítik előnyben.

3-6D Volume szempilla építés (90-120 perc)

A szempillaépítésben a „volume” szó egy dúsító technikát jelöl, mely által 3-4D, 5-6D pillákat építhetünk a vendégnek. Eszerint egy saját szempillára 3,4,5, illetve 6 műszempilla is kerülhet.Ezeket a szempilla tincseket, más néven fanokat a szempilla stylist ragasztja egy saját szempillára, ezzel téve dúsabbá, látványosabbá a szettet.

Légiesen könnyűek, és ultravékonyak, igy nem nehezítik el a saját pillákat. Azoknak ajánlom akiknek ritka a saját szempillája, illetve akik nem érik be a kevéssel, drámai hatást szeretnének elérni!

kozmetika-műszempilla-építés-szekszárd

Szempilla építés előtt amit tudnod érdemes

 • Érdemes előtte hajat mosni, mert pillázás után két napig nem szabad, mivel a víz a ragasztót e napokon még oldja, ugyanis 48 óra a ragasztó teljes kötési ideje.
 • Ha szaunázni, gőzfürdőzni, szoláriumozni, edzeni tervezel, azt is előtte való nap iktasd be, mivel építés után két napig nem érheti fokozott hő, gőz, pára (pl. főzés, fürdőszobában lecsapódó pára) és verejték sem a szempilládat.
 • Az szempilla építésre smink nélkül érkezz!
 • Ha kontaktlencsét viselsz, gondoskodj róla, hogy magaddal hozd kontaktlencse tárolód, illetve folyadékod, ugyanis pillázás előtt ki kell venned majd a kontaktlencsét.
 • 2-4 hetente javasolt megjelenned választott töltési időpontodon, hogy mindig friss, hiánytalan és gyönyörű maradjon pilla szetted.

Amit a műszempilla ápolásról tudnod kell

 • A műszempilla ápolás lényeges pontja, hogy SOHA nem érheti olaj, vagy olajtartalmú termék pl. szemfesték lemosó.
 • Ne dörzsöld a szemedet, ne tépkedd a pillákat!
 • Ajánlott oldalfekvés helyett inkább hanyatt aludni a párnához dörzsölődés elkerülése végett!
 • Minden reggel ajánlott szempillakefét használni a szálak elrendezése végett!
 • Miután letelik az építés utáni 48 órás ragasztó kötési idő, kötelezően tisztítani kell minden nap a szempillákat szempilla samponnal és vízzel, a megfelelő higiénia elérése érdekében!
 • Töltésre ne érkezz sminkmaradványokkal, minden építés előtt alaposan tisztítsd meg a szempillákat.

Galéria