Tűs mezoterápia

Dermapen kezelés

A dermapen kezelés az egyik leghatékonyabb és legújabb bőrfiatalító módszer, amellyel kíméletesen lehet az arc és a test bármely felületét feszesíteni. A fájdalommentes eljárással látványosan csökkenthetők a ráncok, a petyhüdt megereszkedett bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik és számos bőrpanasz is eredményesen kezelhető. A hatása nem végleges, bizonyos idő eltelte után ismétlő kezelésre van szükség.

Mit jelent a dermapen kezelés?

Adermaroller kezelés (kollagén indukciós terápiaként is ismert) igen kedvelt az arc és a nyak ránctalanítására. A dermapen kezelés ennek egy tovább fejlesztett változata, amelynek során egy speciális kezelőfejjel ellátott készüléket használunk, amelyen apró dermapen tűk találhatók. A kollagénnek a bőr fiatalságának megőrzésében van kitüntetett szerepe, azonban az életkorral egyre csökken a termelődése. A kezelés lényege, hogy a kollagénrost képződést aktiváljuk a bőrben. A bőr megfelelő rétegébe behatoló tűk mikrosérüléseket okoznak, és a természetes sebgyógyulási folyamat által fokozódik a kollagén és elasztin termelés, ennek hatására a bőr feszesebbé és rugalmasabbá válik. Másrészt a kezelés céljának megfelelően a tűszúrások révén értékes hatóanyagot juttatunk be a bőr mélyebb rétegeibe. A tartós hatás érdekében a pácienseknek kúraszerű kezelést javasolunk.

Miért jobb a dermapen, mint a dermaroller?

A dermapen 3-4 szer annyi lyukat szúr a bőrbe, mint a dermaroller, így a nagyobb számú mikrosérülés miatt hatásosabb a kezelés.

Alkalmazási területe

A dermapen kezelés ajánlható arc és bőrfiatalításra (például nyak, dekoltázs), az arc bármely részén alkalmazható. Az arcbőrön találhatópigmentfoltok ,aknék , kitágult pórusok, hegek sokak számára okoznak zavaró esztétikai problémát, a dermapennel ezek a panaszok is eredményesen kezelhetők.

Kinek ajánlott a dermapen kezelés?

Bárkinek, aki az arcbőrét szeretné feszesebbé tenni. Aki a mélyebb ráncokat, és redőket szeretné eltüntetni, halványítani. Aki a szem és száj környéki ráncokat szeretné csökkenteni. Aki apróbb bőrhibákkal, hegekkel, pigmentfoltokkal, striákkal, és tág pórusú bőrrel rendelkezik. Akinek a bőre megereszkedett és petyhüdté vált például nagymértékű fogyás eredményeként. Bárkinek, aki műtéti beavatkozás nélkül szeretné visszakapni bőre fiatalos megjelenését.

Kezelés előnyei

A kezelés számos előnnyel rendelkezik, egyrészt segít megelőzni és visszafordítani a kollagén csökkenésével járó folyamatot. Másrészt számos bőrgyógyászati panaszra kínál hatásos megoldást: a szervezet öngyógyító képességét kihasználva segít megszabadulni a zavaró bőrhibáktól.

Nagy előnye továbbá, hogy egy teljesen személyre szabott beavatkozás, mivel a különleges kialakítású készülék számos beállítási módot tesz lehetővé, így a kezelőfej beállításával a kezelés erőssége a páciens bőr vastagságához állítható be. A különböző esztétikai problémák esetén más-más tűhosszúság optimális, és ezek változtatásával precízebb kezelést tesz lehetővé. A kis mérete miatt jól alkalmazható a nehezen hozzáférhető területeken is. Ismert mellékhatása nincs, és már egyetlen kezeléssel is látványos javulás érhető el.

Hatóanyag

A kezelés hatékonysága fokozható, ha a keletkező mikrosérüléseken keresztül hatóanyagot juttatunk a bőr megfelelő rétegébe. A rendelőnkben alkalmazott orvosi szérumok magas hatóanyag tartalommal rendelkeznek, és többféle célnak felelnek meg, például revitalizáló, feszesítő, bőrtónus javító, illetve egyéb bőrproblémák kezelésére szolgáló ampullákat használunk.

Kezelés menete

A dermapen kezelést egy állapotfelméréssel egybekötött orvos esztétikai konzultáció előzi meg. A kezelés előtt a bőrfelületet letisztítjuk, fertőtlenítjük, és érzéstelenítő krémmel bekenjük. A dermapen tűs kezelést a bőr érzékenységéhez és vastagságához igazítva végezzük, fájdalommal nem, esetleg enyhe kellemetlen érzéssel járhat a tűszúrások helyén. A hatóanyagot a mikrosérüléseken keresztül juttatjuk be a bőrbe. A kezelés végén a kezelt területen gépi hűtést alkalmazunk, majd bőrnyugtató krémmel látjuk el. Az időtartama körülbelül fél-egy  óra, a kezelendő terület nagyságától függően.

Teendők kezelés után

A dermapen kezelést követően pontszerű vérzés, bőrpír, vagy hámlás tapasztalható (a dermapen tű hosszúságától függően), ám ezek a tünetek pár napon belül megszűnnek. A kezelést követő napokban ajánlott magas faktorszámú fényvédő krémet használni, és célszerű kerülni a napozást, szaunázást, és a forró fürdőzést.

Hatása mikor látható?

Már az első kezelés után a fokozott kollagén termelődés miatt a bőr feszesebbé, rugalmasabbá, bársonyos tapintásúvá válik, az apróbb ráncok és barázdák kisimulnak. A pórusok összébb húzódnak, a striák halványulnak és az apróbb bőrhibák is eltűnnek. Általában a pácienseknek a probléma jellegétől függően kúraszerű, 3-5 alkalomból álló kezelés sorozatot javasolunk.

Hatása meddig tart?

A termelődött kollagén magasabb vízmegkötő képessége miatt a bőr üdébb és fiatalosabb lesz, és a kedvező hatás hónapokig is megmarad. A kollagén termelés fenntartásához, a tartós rostépüléshez ismétlő kezelésekre van szükség, amelyre az orvos által meghatározott idő elteltével (általában 6 hónap múlva) kerül sor.

Galéria